Menu

Wat zijn private lease occasions

Private lease i.c.m. occasions: wat zijn de 4 smaken?


1. Gebruikte private lease auto kopen

Inmiddels zijn er ook verschillende kruisingen ontstaan tussen occasions en private lease. Allereerst bieden verschillende leasemaatschappijen hun einde contract auto’s  te koop aan als occasions.  Ook rechtstreeks aan de consument. Een voorbeeld hiervan is Carnext.com van Leaseplan.

2. Gebruikte lease auto privé leasen als tweede bestuurder / huurder
Daarnaast worden lease auto’s die vroegtijdig terug keren doordat het contract tussentijds wordt ontbonden of van korte duur was opnieuw aangeboden voor de lease als private lease occasions.

3. Occasions van een dealer privé leasen ipv kopen
De derde smaak is dat je een occasion die bij een dealer te koop staat prive gaat leasen. De eerste partij die dit groot heeft opgepakt is helder.nl.

4. Je private lease auto kopen na afloop leasecontract
De vierde smaak is dat je een auto die je eerst privé hebt geleased, na afloop van de looptijd van het private lease contract, alsnog zelf koopt. Of dit kan hangt uiteraard af van je leasemaatschappij en welke afspraken en voorwaarden die hierover heeft gesteld. Het grootste voordeel voor jou is hierbij natuurlijk dat je precies weet wie er hoe in de auto heeft gereden en wat de staat van onderhoud is.

Tags: