Menu

Private lease contract overnemen

Wil je tussentijds van je private lease contract af? Dat kan. Maar opzeggen is heel duur. Volgens de standaard voorwaarden van het keurmerk private lease kost dit je 50% van de restwaarde van je contract. Dat noemen ze een ‘opzeggingsvergoeding’. Je zou het ook zure geldklopperij kunnen noemen. Want regelmatig is geld ook een reden waarom je van een private lease contract af wil. Bijvoorbeeld bij baanverlies, een echtscheiding of tijdens een recessie.

Private lease Contract overname
Gelukkig is er een mogelijkheid om de opzeggingsvergoeding te omzijlen. Dit kan door een contractswijziging waardoor je een contract op iemand anders naam kunt zetten. Bijvoorbeeld een vriend, collega of familielid dat het contract wel wil overnemen van je. Het kost je dan wel nog een kleine administratievergoeding, (voor de BKR check van de persoon die het contract overneemt). Maar dat is meestal een scheintje ten opzichte van de opzeggingsvergoeding.

Wil je van je private lease contract af, maar heb je nog niemand gevonden om hem over te nemen? Plaats dan je auto dan op de nieuwe site: www.privateleaseovernemen.nl. Deze site is live gegaan eind maart 2020. Daarom is het plaatsen van je contract voorlopig ook nog helemaal gratis.

Ben je nog op zoek naar een private lease contract? Kijk dan ook op de bovengenoemde site.  Je profiteert bij een contract overname van een kortere looptijd dan wanneer je het contract zelf nieuw afsluit. Ook is het bijbehorende maandbedrag vaak lager. Omdat bij private lease in het algemeen geldt: hoe langer de looptijd, des te lager het maandbedrag.